Psycho-educatie

Op het moment dat er bij je kind een (psychiatrische) diagnose gesteld wordt, kunnen er veel dingen op z’n plek vallen. Het wordt ineens duidelijk waarom hij of zij zo bijzonder reageert in sommige situaties. Of door de diagnose begrijp je beter waar bepaald gedrag door veroorzaakt wordt en hoe je het kunt voorkomen.

Het kan ook gebeuren dat je een dergelijke diagnose niet direct bij je kind herkent. Of dat je je afvraagt wat zo’n diagnose dan precies inhoudt. Wat betekent dit voor hem of haar? En wat betekent dit voor jullie? En voor de opvang of school? Wat kunnen jullie in de toekomst verwachten?

En vooral; op welke manier kun je je zoon of dochter verder helpen, nu je dit weet?

Tijdens psycho-educatie krijgen jullie de gelegenheid om al deze vragen te stellen en gaan we samen op zoek naar zoveel mogelijk antwoorden. Daarbij is het van belang om een diagnose steeds te blijven bekijken vanuit jullie unieke situatie. Informatie die te vinden is in literatuur of op internet kan soms te algemeen zijn, of juist te veel toegespitst op een specifieke casus. Tijdens psycho-educatie kunnen we kijken naar welke informatie voor jullie van belang is.   

Tevens kan er geadviseerd worden welke hulp en/of behandeling passend zou kunnen zijn en hoe die ingezet zou kunnen worden.  

Naast psycho-educatie aan ouders, broertjes/zusjes en overige familieleden, kan er ook psycho-educatie geboden worden op de (voor)school en bijvoorbeeld bij de opvang of oppas.

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina\'s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.