Onderzoek en advies

Kinderen ontwikkelen zich ieder op hun eigen unieke manier. Er zijn veel verschillende (prima) manieren om uit te groeien tot een gelukkige en stabiele volwassene. Een belangrijke voorwaarde bij een optimale ontwikkeling is, dat zijn of haar omgeving goed bij het kind aansluit. Meestal lukt dit als vanzelf, soms met vallen en opstaan, maar in elk geval goed genoeg.

Soms gaat dit niet zo gemakkelijk en lukt het niet goed om bij het kind aan te sluiten. Daar kunnen diverse oorzaken een rol in spelen. Oorzaken in het kind en/of oorzaken in diens omgeving (thuis, op school, bij de opvang). Om er achter te komen welke oorzaken van invloed zijn, is er soms verder onderzoek nodig.

Onderzoek kan o.a. bestaan uit gesprekken met diverse betrokkenen en observaties in verschillende situaties. Daarnaast kunnen vragenlijsten deel uitmaken van een onderzoek of bijvoorbeeld afname van een intelligentietest.

Bij KindUniek kan, indien nodig, verder onderzoek gedaan worden. Bijvoorbeeld als niet precies duidelijk is wat een kind nodig heeft van zijn of haar omgeving. Of als de mogelijkheden van een kind niet goed duidelijk zijn. Of als op een andere manier niet duidelijk is waarom e.e.a. niet lekker loopt.

Naar aanleiding van het onderzoek wordt er advies gegeven hoe er wellicht beter bij het kind aangesloten kan worden. Zo nodig kan er coaching van ouders, begeleiders en/of leerkrachten plaatsvinden.

Soms kan het advies zijn om verdere diagnostiek te (laten) doen. Bijvoorbeeld op psychiatrisch of medisch gebied. Zo nodig kan er ondersteuning geboden worden in de verwijzing daarvoor.

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina\'s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.